X
Filter By
Filter By
  • Kahve Tercihi
  • İçim – Sertlik
  • Aroma
  • Ülke
Filter All Results
Sık kullanılan filtreler
  • Tümü
  • Kahve Tercihi
  • İçim – Sertlik
  • Aroma
  • Ülke
Temizle
  • Kahve Tercihi
  • İçim – Sertlik
  • Aroma
  • Ülke

Dünya Kahveleri Nelerdir?

Dünya kahveleri; kahve kuşağında yer alan ülkelerde yetişen çekirdekler için kullanılan genel bir tabir. Bugün bu kuşakta kahve üretimi yapan yirmiden fazla ülke bulunuyor.

Peki ama “Kahve Kuşağı” tam olarak dünyanın neresinde yer alıyor? İçtiği bir fincan kahvenin izini sürmeyi sevenler için kahve kuşağına ve kahve kuşağında yer alan ülkelere kısaca değinelim.

Kahva kuşağı, Oğlak ve Yengeç Dönencesi arasında kalan bölgeye verilen isimdir. Bu bölgenin iklimi, toprak yapısı ve yer şekilleri kahve meyvesinin yetişmesi için oldukça elverişli.

Bu sebeple bu bölgede yer alan ülkelerin hemen hemen hepsi kahve üretimi yapıyor. Fakat üretim yapan ülkelerin bir kısmı ancak kendi kahve ihtiyacını karşılayacak kadar hasat elde edebiliyor.

Kahve kuşağını üç farklı kıtaya ayırabiliriz. Bu kıtaları; Asya, Afrika ve Amerika şeklinde sıralayabiliriz. Özellikle Amerika Kıtası’nda yetişen kahveler dünya kahve pazarında oldukça popülerler.

Asya’da Tayland, Vietnam, Myanmar, Endonezya, Sumatra ve Papua Yeni Gine gibi ülkeler bölgenin ana kahve yetiştiricileri arasında yer alırlar. Asya kahvelerinin karakteristik özellikleri ise; çikolata ve tatlı aromalı, ağır gövdeli olmaları.

Afrika’da ve Arabistan taraflarında kahve üretimi yapan ülkeler arasında ise; Burundi, Kongo, Etiyopya , Kenya, Ruanda, Tanzanya, Uganda, Yemen, Zambiya, Zimbabve gibi ülkeler yer alıyor. Bu bölgeye ait kahvelerin karakteristik özellikleri ise; parlak, asitli, meyve aromalı ve orta gövdeli olmaları.

Amerika’nın kahve üretimini ise Orta Amerika ve Güney Amerika şeklinde iki farklı bölgeye ayırabiliriz. Orta Amerika’da kahve üretimi yapan ülkeler arasında Kosta Rika, Guatemala , Honduras , Meksika , Nikaragua, Panama ve El Salvador yer alıyor.

Güney Amerika’da kahve üretimi yapan ülkeler arasında ise Bolivya, Brezilya , Kolombiya , Ekvador ve Peru var. Amerika kahveleri ise genel itibarıyla dengeli bir asiditeye; fındık ve baharat notalarına; dengeli ve hafif bir lezzete sahipler.

Kahve kuşağında yer alan Avustralya, Porto Riko, Hawaii, Jamaika gibi adalarda da kahve üretimi yapılmaktadır. Fakat bu adaların birçoğu yalnızca kendi kahve ihtiyaçlarını karşılıyorlar.

Muhiku’nun Dünya Kahveleri Özellikleri

Muhiku, dünya kahveleri çeşitleri arasında dünyanın en önde gelen kahve üreticilerinin çekirdeklerine yer veriyor. Özenle işlenen, kavrulan ve öğütülen kahve çeşitleri Muhiku kutularına lezzet katıyor.

Muhiku’nun dünya kahveleri arasında yedi farklı ülkeye ait kahve çeşitleri yer alıyor. Bu ülkeler gerek dünya kahve pazarındaki konumlarıyla, gerek ise lezzetli çekirdekleriyle piyasanın en çok tercih edilen kahveleri.

Brezilya Kahvesi

Muhiku’nun dünya kahveleri arasında yer alan Brezilya kahvesi; %100 Arabica kahve çekirdekleriyla hazırlanmış. Sütlü çikolata ve fındık notalarının hakim olduğu kahvenin içimi yumuşak, asiditesi ise dengelidir.

Kolombiya Kahvesi

Muhiku’nun dünya kahveleri arasında yer alan diğer bir kahve çeşidi ise Kolombiya kahvesi. Kolombiya’nın en kaliteli kahvelerinin yetiştiği bölgeden ithal edilen Arabica kahve çekirdekleriyle hazırlanmış.

Kolombiya kahvesinde ağırlıklı olarak hissedilen notalar ise bitter çikolata ve karamel. Diğer taraftan kahve yumuşak içimli ve orta asiditeli.

El Salvador Kahvesi

Nitelikli Arabica çekirdeklerinden elde edilen El Salvador kahvesi de dünya kahvelerinin en sevilen çeşitlerinden biri. Kakao ve çiçek notalarının hakim olduğu bu kahve yoğun bir içime ve orta asiditeye sahip.

Etiyopya Kahvesi

Etiyopya kahvesi, kahveseverlerin en sevdiği çeşitlerden biri. Dünya kahveleri arasında en çok tercih edilen kahvelerden biri olan Etiyopya kahvesinde narenciye ve karışık meyve notaları hissedilir. Orta asiditeye ve dengeli sertliğe sahip bu kahve size ve sevdiklerinize aromatik bir deneyim yaşatacak.

Kenya Kahvesi

Afrika’nın en kaliteli ve en lezzetli kahvelerinin yetiştiği Kenya, dünya kahveleri isimleri arasında yer alıyor. En iyi dünya kahveleri arasındaki Kenya kahvesi orta asiditeye ve dengeli sertliğe sahip. Kahvede hissedilen notalar ise narenciye, kırmızı meyve ve kuru üzüm şeklinde.

Burundi Kahvesi

Burundi de Afrika’nın önde gelen kahve üreticileri arasında yer alıyor. Kakao, çiçek ve tütsü notalarının hakim olduğu bu kahve düşük asiditesiyle ve yoğun aromasıyla dikkat çekiyor.

Guatemala Kahvesi

Orta Amerika’nın kahve üreticileri arasında yer alan Guatemala kahvesi ise düşük asiditeye ve dengeli sertliğe sahip. Diğer taraftan meyve, portakal ve çiçek notalarıyla dikkat çekiyor.

İşte, Muhiku’nun dünya kahveleri özellikleri bu şekilde. Siz de damak tadınıza ya da sevdiklerinizin damak tadına hitap eden lezzetlerle harika bir dünya kahveleri deneme seti hazırlayabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey Kendi Kutunu Yap sayfasında sevdiğiniz lezzetleri sepetinize eklemek!

Dilerseniz hediye bakarken kahve sever filtresini de kullanabilirsiniz.

Dünya Kahveleri Hediye Kutusu

Muhiku’nun Dünya Kahveleri Hediye Kutusu için tam bir tadım seti diyebiliriz. Çünkü bu set içinde beş farklı ülkeye ait kahve çeşidi yer alıyor. Dünya kahveleri deneme seti diyebileceğimiz bu kutu, size ve sevdiklerinize nitelikli bir kahve deneyimi vadediyor.

Dünya Kahveleri Kutusu ile kahvesever yakınlarınıza ağızlarına layık bir sürpriz yapabileceğiniz gibi üçüncü nesil kahve dalgasını evlerinde yaşatmalarına yardımcı olabilirsiniz. Onlara armağan edeceğini lezzetli kahveler eşliğinde evde, işte, okulda ya da diledikleri bir yerde kaliteli kahve aromasını deneyimleyebilirler.

Dünya Kahveleri Kutusu’nda; Etiyopya, Guatemala, Brezilya, Kolombiya ve Burundi kahveleriyle beraber bir adet de bilgi kitapçığı yer alıyor. Bu kitapçık kahveseverleri hem aldıkları kahve çeşitleri hem de üçüncü kahve dalgası hakkında bilgilendiriyor.

Dünya Kahveleri Tarifleri

Muhiku’nun dünya kahveleri arasında filtre kahve çeşitleri yer alıyor. Çünkü filtre kahve, diğer nitelikli kahve çeşitlerine nazaran hazırlaması çok daha pratik bir çeşit. Diğer taraftan kahveler makine ve French press ile demlemeye uygun.

Bunun sebebi ise bu iki kahve ekipmanının diğer ekipmanlara nazaran daha çok kullanılması. Artık hemen hemen her evde French press mevcut. Makine kullanımı French presse nazaran daha sınırlı olsa da yine en yaygın kullanılan filtre kahve ekipmanları arasında.

Bu iki alet ile kahve demlemek ise oldukça basit. Öyleyse gelelim French press ve makineyle dünya kahveleri tariflerine.

French Press ile Dünya Kahveleri Nasıl Demlenir?

Bu basit ve kullanışlı ekipman ile kahve demlemek için 15 gram kahveye (miktarı damak tadınıza göre arttırabilirsiniz) ve 255 ml içme suyuna ihtiyacınız var. French press ile dünya kahvesi demlemek için;

  1. Suyun sıcaklığı 95 dereceye ulaşıncaya kadar suyu ısıtın. Eğer bu sıcaklığı ölçecek bir aletiniz yoksa kaynama noktasına ulaşan suyu ağzı açık bir şekilde üç dört dakika bekletebilirsiniz. Böylece heme hemen bu sıcaklığa erişeceksiniz.
  2. Sıcak su ile önce French pressi çalkalayın.
  3. Daha sonra pressin için 15 gram dünya kahvesi ekleyin.
  4. Kahvenin üzerine yaklaşık 30 ml su ilave edin ve 45 saniye kadar bekleyin.
  5. Son olarak suyu 255 ml’e tamamlayın ve kahveyi 4 dakika demlenmeye bırakın.
  6. Demlenen kahveyi süzün ver servis edin.

Afiyet olsun!

Makine ile Dünya Kahveleri Nasıl Demlenir?

Makinenin hacmi daha büyük olduğu için demleyeceğiniz kahve miktarını makinenize ya da kişi sayısına göre ayarlayabilirsiniz. Kişi başına 15 gram kahve kullanmanız yeterli olacak. Makine ile kahve demlemek için;

  1. Makinenin su haznesini içme suyuyla doldurun.
  2. Kahve kısmına kağıt filtreyi yerleştirin ve sıcak su ile filtreyi ıslatın. Böylece hem filtrenin kağıt tadı kaybolacak hem de kahve sürahiniz ısınacak.
  3. Sürahide biriken suyu boşaltın ve yerine yerleştirin.
  4. Kağıt filtrenin içine kahveyi ekleyin ve makineyi çalıştırın. Böylece kahveniz kısa sürede hazır olacak.

Afiyet olsun!

Q: ☕ Dünya kahveleri nelerdir? Granül kahveden farkları nelerdir?.
A: Dünya kahveleri, kahve kuşağında yer alan ülkelerde yetiştirilen kahve çekirdeklerinden elde edilen kahvelerdir. Bu kahveler %100 Arabica çekirdeklerden elde edilmekle birlikte oldukça niteliklidirler. Granül kahve gibi kimyasal işlemlere maruz kalmazlar. Bu sebeple doğal ve sağlıklıdırlar. Ayrıca granül kahve gibi suda çözünmezler..

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/test/wp-content/plugins/urm-faq/public/partials/urm_faqs.php on line 8

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/test/wp-content/plugins/urm-faq/public/partials/urm_faqs.php on line 11

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/test/wp-content/plugins/urm-faq/public/partials/urm_faqs.php on line 16
Q: .

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/test/wp-content/plugins/urm-faq/public/partials/urm_faqs.php on line 19
A: .

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/test/wp-content/plugins/urm-faq/public/partials/urm_faqs.php on line 8

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/test/wp-content/plugins/urm-faq/public/partials/urm_faqs.php on line 11

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/test/wp-content/plugins/urm-faq/public/partials/urm_faqs.php on line 16
Q: .

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/test/wp-content/plugins/urm-faq/public/partials/urm_faqs.php on line 19
A: .

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/test/wp-content/plugins/urm-faq/public/partials/urm_faqs.php on line 8

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/test/wp-content/plugins/urm-faq/public/partials/urm_faqs.php on line 11

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/test/wp-content/plugins/urm-faq/public/partials/urm_faqs.php on line 16
Q: .

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/test/wp-content/plugins/urm-faq/public/partials/urm_faqs.php on line 19
A: .